Wednesday, February 12, 2014

ТОП ФИЛМИ НА АNIMA

Барми каза - когато правиш топ 10, няма как да си сериозен. Ако е топ 10 на любимите ти метъл групи - още по-малко... Този път ще се занимаваме с игрални филми. И такива е хубаво да се гледат и като се замисля съм изгледала доста...

Започваме в обратен ред с НОМЕР 10


A.I., често описван като мост между Кубрик и Спилбърг, всъщност си е доста кубрикски филм. Мегаломанията е налице, вниманието към детайла - също. Всъщност точно този сблъсък между Кубрик и Спилбърг прави този филм много интересен за гледане и единствен по рода си даже близо 13 години след излизането си - а все едно беше вчера... Защо е един от любимите ми филми? Защото въпреки мелодрамата и всичко останало "спилбъргско", това си е едно съвсем реално бъдеще. Напук на всичко дори и в момента в Япония човешките взаимоотношения биват замествани от машини.

НОМЕР 9


How much is lost? How much is gained? Тези въпроси опитва да задава този безспорно комплексен и разчупен филм на Alejandro Inarritu. Филмът ме грабна със силните си герои и инерцията, която непрекъснато набира с няколкото си паралелни сюжета, докато стигне до големия финал. А че Шон Пен е пич на място е ясно - той и в реклама на Савекс 2 в 1 ще стои добре...

НОМЕР 8!


Ето го и него! Никой не е казал че трябва винаги да сме сериозни, нали? От всичките buddy comedy-та този е НайГолемият, и то по много показатели. Първо - тъп е, но по много НеСериозен начин и всички, които са имали общо с Bad Boys, го осъзнават и си личи. Второ, самият факт, че знаеш колко е тъпо това, което гледаш и въпреки това се хилиш като хиена, е показателен за качествата на тази Черна комедия, която винаги мога да си пусна и да се накефя.

НОМЕР 7


Не съм сред най-големите фенове на Тарковски (и изобщо не харесах Соларис...) но Сталкер ме отвя. Едновременно философски натоварен, но адски красиви дълги кадри, това е филм, който просто те поглъща и не те оставя до самия край. 


ЕТО ГО И 6



В началото подходих доста скептично към този безспорно прехвален до дупка трилър, но признавам, че не беше трудно да ме спечели. Мементо просто ти се харесва и привидно разпиляната история си е коз.

НОМЕР 5


Тони Монтана!

НОМЕР 4



Bakjwi (на английски Thirst) е любимият ми корейски филм и един от любимите ми филми изобщо. Метафората за неутолимата жажда, пренесена във филма чрез вампиризма е здраво удряща и абсолютно пленяваща. Bakjwi е много ефективен в пренасянето на посланието си и ме накара да се смея, да се замисля за неща, които не съм предполагала, че ще се замисля, и да се ужася от чудовищната човешка природа.

НОМЕР 3



Не знам доколко този филм е животопроменящ, но знам, че с тънката си сатира и неприкрития си цинизъм American Beauty просто гази навред. Всичко. Филмът е красив и то не само заради прелъстителната, но наивна Мена Сувари, но и заради едновременно сладкия си и горчив край.

И НОМЕР 2



Преди да гледам Chinatown не знаех дали харесвам мистерии. И още не знам. Просто Chinatown е почти перфектен филм. 

ЙОЛОООООО

ФИЛМ НОМЕР 1 

ЕТО ГО!



Ето го и Обезателно НайГолемиятФилм! 

Funny Games пикае върху стандартите в киното! Само виж онези двама лешпери с ръкавици като на Мики Маус - какво всъщност може да се каже за НайГолемияФилм??? Много неща...

но преди всичко...

Илиан Вълшебник. И яйца.

1 comment:

  1. Download 2015...Bonnie Rotten! Christy Mack! майкъл бей, мишо шамара, ебем ти роджър уотърса, даниел радклиф с разпрано дупе, Аксел, Слаш, Изи, Дъф и Стивън Адлър на сцената и никой не им обръща внимание.................................................................

    ReplyDelete