Thursday, December 15, 2016

American Horror Story: Roanoke


    След 5 сезона лутане като на девственик между краката на колежанка, AHS най-накрая заслужи името си, като се превърна в по-размазващ хорър сериал от The Walking Dead. Разбирай ме буквално.


 Въпреки че историите за призрачни къщи с присветкващи лампи, затръшващи се врати и пълзящи в коридорите сенки не са чудо невиждано, тук AHS извежда играта на ново ниво.


 Класическите „БАУ“ сцени са приятно дозирани и разредени с чисто варварски извращения, използвани като мъчения в отдавна отминали векове. На фона на психо кошмара, който се разиграва от прокълнатите призраци по време на Кървавата луна, героите минават през грозни лични драми, ескалиращи от време на време до някоя и друга размазана на пода глава. Hammer Smashed Face. Няколко бройки. Едната – от любов. Честно, заклевам се.


Физическият терор диша във врата на Texas Chainsaw Massacre, жертвоприношенията са свирепи и слепи, свинщините - безобразни и покъртителни. А животинските писъци на Sarah Paulson ще накарат слюнката да потече по кучешките ти зъби. Шегувам се, сигурно по това време вече ще си преосмислил дали да не пропуснеш вечерята, след като си видял как семейство надрусалки (леле, колко благини си гледаха на домашно тези нечовеци) белят бедърцето на Adina Porter като банан и директно късат месо от него С ВИЛИЦА. Защото са културни.


За фенките: задължителният eye candy – Evan Peters отново намира своето място в историята. И го убиват. Два пъти. Ама си го заслужава, защото пак не се въздържа и се заби с една от мацките... окей, де, лелките, за да сме по-точни.  Интересната изненада от 5-ти сезон - Lady Gaga – също дзаква за няколко серии. Жалкото е, че персонажът ѝ е колкото интересен, толкова и пренебрегнат от сценаристите. Очаквано се появяват и други познати физиономии - Kathy Bates, която тотално изфъсква и се превръща в диво психо (с невероятно яки предни зъби), зеленооката котана Lily Rabe и върколакът Wes Bentley, който не прави нищо съществено, както обикновено.   









Към последните серии изплува и още една от връзките между отделните сезони на AHS. Но не се подлъгвай, пъзелът все още е в много разглобено състояние. Също като повечето герои в края на Roanoke.






  

  Хайде, приятелю, не си губи времето повече. Луната е жадна за кръв, факлите на неживите отново бродят из гората, търсейки жертви и... някой чука на вратата. 
 

Смееш ли да я отвориш?


No comments:

Post a Comment