Sunday, September 15, 2013

The Conjuring (2013)


Странно, но отново пиша за филм, макар и този път не…как да кажа…за физическите взаимоотношения от определен вид между героите. Естествено, не очаквайте писание тип “Barmy” или който да е от другите колеги, но да не влизам в подробности. Да, и тук има определен вид физически взаимоотношения между героите и не чак толкова героите във филма, все пак става въпрос за семейство с 5 дъщери, което ме навежда на абсолютно грозните мисли, като им дойдат едновременни гости от Червен Бряг на петте, буквално за какъв хорър ще става въпрос, а и тази майка как му уйдисва на акъла на мъжа си, да ражда докато най-после имат мъжко, но това го няма във филма, а са си мои размисли.
Та да се насоча направо към същината. По никакъв начин не бих могъл да се нарека, че съм хорър фен, макар че само кретенски комедии, хоръри и чат-пат някой supethero филм гледам. Е, и едни други споменати, ама там вече стана ясно. Че отново да си дойда на думата, въпреки че не съм фен, филмът много ми допадна. Като цяло има една лека нотка, напомняща на подобните филми от края на 70-те. Окултността ми е слабост, а и винаги повече ме е привличало хоръри с вложени мистерия и напрежение, отколкото тези с кървища, зомбита и стряскащи моменти, както и азиатските, които си мисля, че само психо болни фенове биха ги гледали, не че на този някой кой знае колко нормален би му обърнал внимание. Има го и така изтърканият сценарий за местене в нова къща в забутания Среден Нищок, която къща е купена с всички спестявания на семейството, с цел нов живот. И от там нататък вече напрежението и изненадата тръгват главоломно напред. Зазидано мазе, нежелаещо да влиза в къщата куче, което набързо умира…и така, странни неща, няма нужда от чак толкова разказване. Също много високо впечатление ми направи вплитането на историите едновременно на семейството, което се е пренесло там, и на семейството демонолози или там както се казваха, което засилва очакванията.
Еми това беше този път, просто каквото и да кажа от тук нататък, ще разкрия сюжета, а филма определено трябва да го гледате и не искам да ви развалям удоволствието. Оценка няма да има, просто нямам нищо достатъчното знания, гледано, следено като баш феновете, за да се изказвам категорично


P. S. Няма да пиша ревю на новия Satyricon, 4 пъти го започвах и все се оплитах. Може би към края на годината да се събера целия написан материал, като нещо като…разсъждения по отношение на групата. Албумът бива, засега толкова.

No comments:

Post a Comment