Saturday, July 20, 2013

Not the Wizard of Oz



Лято е, хората са се отдали на почивка, море, планина, палатки, краткотрайни и не чак толкова краткотрайни (но все пак краткотрайни) „преживявания”, а неособено уважаваният автор все е затрупван с работа тип жътва, попълване на разни документи, правене на зимнина и след официален разговор с шефа си разбра, че отпуск няма да види, нито пък подобни на тези от първия ред дейности. Че добре, че са добрите стари и не толкова тракери, че да се усети лятото.
Та, след доза мрънкане и обяснение, направо се насочвам към филма. Честно казано, ако не беше абсолютната ми фаворитка Maddy O’Reilly, въобще нямаше да си правя труда да го „изгледам”. Като цяло не съм запознат с оригиналната история в тънки детайли, но все пак знам долу-горе за какво става въпрос. Че тази пародия е доста интересна, има пеене, мегаинтересен диалог, сюжетна линия, костюми, реквизитът е леко детински, но все пак целта на тези филми е съвсем, съвсем друга. Наличието на жена - хипофизно джудже в една от сцените леко ми дойде гротескно, но пък има разнообразие. Долу-горе като положително качество на филма бих казал, че е отделено място и за някои по-млади и/или неизвестни надежди, което определено не нагарча, както при други подобни филми, където се залага на един и същи „сценичен” екип, особено при мъжете, макар че в някои случаи май е по-добре да си няма…Финалната сцена е чук и, естествено, завърша с happy end.
Сега да отделя място и за споменатата моя любимка – Maddy O’Reilly. Определено младостта ѝ е голям плюс, естествената красота (?!?) и неналичието на силикон също, а и силно се надявам никога да не прибегне до тях, защото ще бъде жалко, както и до определен вид…как да го кажа, задни волности. А и не преиграва, само да не се изтърка в „играене” в какви ли не бози и блокбастъри, а по- да си избира :D
Естествено, това ревю не може да достигне нивото на тези на Barmy, но все пак е гуру-сач, къде съм аз, къде е той…

Оценка: 7,5(за филма), 10 за определена актриса/10

1 comment: