Friday, July 5, 2013

Palms-Palms (2013)

PALMS-PALMS (2013)


Винаги съм се отнасял с известна доза недоверие към супергрупите, понеже ми се струва, че музикантите обикновено свирят за пари, разчитайки на имената си. Когато обаче чух новината за Palms, изпаднах в небивал възторг.

-Кои са Palms?

Palms са създадени през 2011 г. от четирима човека: Jeff Caxide (бас), Aaron Harris (барабани), Bryant Clifford Meyer (китари), както и Chino Moreno (вокали). Предполагам веднага се досетихте, че Chino e вокалистът на Deftones. Що се отнася до другите трима, те са познати като част от разпадналите се вече Isis. Тази година Palms издават едноименния си дебют чрез Ipecac Recordings.

-Нещичко за албума, моля!

„Мисля, че много хора очакват да звучим като Isis с Chino Moreno. Това обаче не е така, защото не е вълуващо.“-споделя в едно интервю Jeff Caxide. И за щастие е прав-Palms e група, поела по един съвсем различен път от този на Isis и Deftones. Лесно бихме могли да ги вкараме в пост-рок стилистиката, въпреки че Palms предават  музиката си на слушателя по собствен начин. Четиримата са дали всичко от себе си, за да направят този албум и се радвам, че не лежат на стари лаври. Впечатляващо е, че въпреки постоянната ангажираност на Chino с Deftones, той е съумял да се впише прекрасно в музиката на Palms. Неговият глас допринася една топлина, която се допълва от китарите на Bryant Clifford Meyer. Естествено като пост-рок група ги има и по-вледеняващите моменти, което прави записът добре балансиран.
Наред с това трябва да се отбележи, че в записа няма нито една слаба композиция от всичките шест, така че не бих могъл да отлича конкретна песен. За съжаление,  дебютът на четворката има и минуси. Лично на мен ми липсва една голяма експлозия. Слушателят бива залъгван, че в Mission Sunset ще има такава, но в крайна сметка голямо избухване няма. Това донякъде е фактор и за друга отрицателна черта на този албум, а именно монотонността. Естествено за пост-рок феновете това едва ли може да бъде определяно като минус, но все пак от група, събрала такива музиканти, е нормално да очакваш и нещо по-изненадващо на места. В крайна сметка Palms е едно добро начало на този проект и съм сигурен, че би допаднал на фенове на Explostions In The Sky и малко по-старите неща на Long Distance Calling.

7,5/10

No comments:

Post a Comment