Saturday, April 13, 2013

Ние сме РапЕрите от "Сам съм си Рекърдс"

ТОВА, е лицето на БГ "раперията"... в БГ :D

A.k.a. "прайм мусикъ бате, в "сам съм си рекърдс"


Така... Преди много години, някъде около 25, в една далечна галактика или казано на народен език "София" се пръкна този гений на мега-музикалното изкуство. Израстнал е в семейство на музиканти, за което съдим по високата му музикална култура, гениални текстове, които междувпрочем пише и за други ВЙЕЛИКАНИ на наща сцйена.Този Гений на Бг рапЕрията от 15 годишен започва да пише текстове "ЗА СЕБЕ СИ" (извадено от Фейцбука му). Мдамм, текстовоете му ОПРЕДЕЛЕНО са за него си. :))

Родната ни мега-супер-ултра-мегазвезда, намира вдъхновението си у синтетичните наркотици и очевидно се гордее с това, за което съдим по покъртителния му мега-хит, излязъл през лето 2007мо "делкам бело". Което може да бъде и тълкувано по доста онанистичен начин, но за хитовете ще задълбеем по-надолу. Лириката на тази ултра-супернова звезда, засяга силно поблемите на младежта. Помага на обърканите тийнове да изберат най-подходящият за тях наркотик, учи ги на житейски, морални ценности и курвалък. Но нека разгледаме творчеството му, като започнем с НайГолемите му Пйеснотворения :)))

ЛЕТО 2007мо - ДЕЛКАМЕ БЕЛО. Така се казва и едноименният албум на звездата, насочен към силната му наркозависимост. Албумът се отличава с дълбоки, разнообразни бийтове и бясна лирика. В случаят терминът "бясна" е използван в медицинският си смисъл, въпреки че се съмнявам дори една рима сам да е написал, но да го мисля има ли смисъл.... смисъл... смисъл ама без грам мисъл, по амфети, пико, екстазита и сперда хубавеца мамин, отдавна се е залисъл. Не е лесно да си гнида-наркоман в България, с болни мечти и амбиции да си рапЕр. Точният термин в случаят на криско е Шизофренична Делюзия и Градоманщина. Но нека се върнем на този невероятен мегахит.

В тази песен Лирическият герой хоумй, говори на широката си аудитория, възрастова група около 12, за най-възвишеното нещо в неговият живот, а именно синтетичните наркотици и коката. Лирическият герой започва своето приключение в страната на "белото и столичните наркОтици" с бела линия и публично обяснение в любов към "белият нюанс". Приключението му продължава към страната на Корфите със епични битки с големи джойнтове и разни бутилки. Приключенията на лирическият герой продължават около 3 минути и половина, в които баладично разказва за епичните битки, в които влиза с носа напред. По последни данни Лирическият герой не е умрял от свръхдоза и продължава да дава добър пример на децата ни. В края на този епос, лирическият герой разказва свойте геройски битки и как "дялка бяло, дялка здраво, за щяло и нещяло" на младите си последователи.

Друг велик епос в едноименният албум е "тя е кучка". Честно казано от цялата песен не разбрах абсолютно нищо, освен упойки в задниците, епичните битки с наркотиците и Београд... Някакви прахосмукачки и всякакви други рандъм шит :D
В Бело Белисимо, Лирическият герой разказва за наркоманските си изяви, когато е бил 2ри клас. Песента се отличава отново със изключително добър бийт и МЦ-арски умения :D
Цялостно албума е силно насочен към тематиката с наркотиците и как те влияят на младите, като купонясват на хубава музика като Рап, РнБ, Рап-Попфолк и подобни модни стилове. Отличава се единствено песента "Урок към новите МС-та"... която просто е неуписуемо ЯКА и е единствената в която не се пее толкова за наркотици, но за сметка това е може-би НайЛошото нещо, което съм слушал някога."



ЛЕТО 2012-13г. Създаване на Дриско Бийтс. От гореспоменатите години, господин Дриско вече "Сам си е рекърдс", както неговият мегаконкурент, който е и класи над него а именно Гошо от Почивка, го дисна. Лейбълат е основан със средства, който раперЪт спестявал от закуски и като искал по 5-600 лева на благотворителни концерти. Което е и напълно логично де, къде се чуло и видяло наркоман да яде (храна). По последни данни на полицията, кученцето с което Дриско се е снимал е изчезнало от кухнята на "музиканта" и е в нейзвестност.

Първата песен, която чух от новото му творчество беще "финанси", която е фЮчъринг с Д-флов. За 3:49 мин. не успях да чуя почти никакъв текст, а жалките опити на Д-флов да "пее" или да говори развалено на английски, бяха като на Хр. Стойчков.... но не толкова добри. 90% от "песента" е "баунс, финанси и ля, ля". Setting-а на клипа е с Корфи, предимно ф Мола. и на някакъв бекграунд, където показват завидни танцувални умения и чувство за ритъм.

Извращение номер 2, но не по-малко извратено от първото. Казва се "разрешена любов", където се говори (мдам, криско не пее, дори да си мисли, че го прави), отново за нощните си нарко-емоции и разбира се КОРФИ, за къде без тях. Заглавието очевидно не е плагиатствано от скучен сериал по нова телевизия.

"Katy B Рафи,ангел и Моисей, Криско - Навсякъде по света". Е такъв фЮчъринг няма. Мамин сладък Криско видя, че не може да прави сам пресни(песни), затова се възползва от славата на хора, имащи реално някакъв талант но правещи бози за техните ултра-мега-продуценти, нали живеем в страната на щастливите свине, кокошки и тем подобен добитък. Друг любопитен факт за това подобие на "песен" е, че е плагиатствана от реклама, която не мога да си спомня на какво беше, песен на известна личност и останалото са бездарни опити за фюжън на рандъм елементи от още-по рандъм Звезадалинчовци, тръгнали да ни представят на Евровизия.

Криско - Не дължа нищо. Тук положението е просто покъртително. Освен със слаб бийт, смешен клип и прекормерно и ненамясто използване на думите "кво" и "брат", хвали се, че ходи със смъкнати гащи и т.н. Тук обзетият от Звездомания насран лирически герой, разказва на огромната си аудитория, която вече порастнала трябва да е някъде 6-7 клас, как "идва за всичко, не дължи нищо и не прилича на другите". Цитатът може да бъде свободно тълкуван като "Аз съм муха без глава, която не знае какво иска, на къде върви и на къде отива и не прилича на нищо общо взето" Съответно е "уникален" спрямо "другите". Криско поне разбра, че гласът му е като на мърмот с разтройство, затова използва Аутотюн, които не оправя много нещата БРАААТ. Сещаш се Брааааааат :D.... Нали се сещаш, нали се сещаш, нали се сещаш... Ти трябва да се сещаш :)))))

Криско - Drop Some. Това нещо БРАТ, почва на френски и с гордост Дриско колко се е смахал снощи бе Уили. Налагаше да давам паузи през 10-15 секунди като го слушах това нещо, за да си поема дъх и да си събера мислите. Новата "песен" естествено за пореден път пръщи от оригиналност, но за щастие насраният младеж този път кара по-умерено с хвалбите за посегателството си към наркотиците.... нормално, всички го разбрахме вече, похвали се на цяла България, дори и GP му направи Дис и то не един. :)))

Накрая ще завърша с малко посредствено лично творчество, което посветих на моят любимец, който Сам си е рекърдс. :))
ДЕМО-лишън

На никой не робувам... каза един роб, окован с вериги в главата
Малките празноглавци му се кефят, падат му в краката
Изкочил малкия амфетчо, с бийта в главата на аметчо на рапЕр да си играи
Нямал горкия какво да друса, дава си гъза на продуценти, лайна прай....
Но тъпа ли е маймуната, друсана с амфета, или тъпия е този, който е дал пистолета.

Музика в България, по медийте, баси смешния виц, кой го каза
Членофилията се разпространява, ебаси бясната зараза.
Анално податливи типчета, навсякъде, едно оглеждане,
Бясна бесеница голям филм, матрицата презареждане, цял пълнител рими,
Но егото ти до небесата пак лети ли, кажи ми, как излизат,
май при теб отзад влизат, засядат ти в междоушието, празен мозък без протекция, пълен с омраза
Но не фата брат, при твоята овърпаурд гей инфекция, смятай щом човещината с ебания си гъз заряза.

Лесно е, лесно е да си звездалин, ама има ли смисъл, като една рима дори сам не си написъл.
По мъже, бело, членове така си се залисал, че от хип-хопа брат, сори ама всеки те е отписал.
Яко ли е, яко ли е да си звездалин, цяла нощ анални ласки рапират в теб доволно, без вазелин
Цикъл, цикъл, циклаж доволен, код червено, тичайте за тампони... Дриско пак се наяде със бонбони....

Автор: RedHawke
Оценка:15/10
За любителите на: Бозътъ, Азис, Мишо Шамара

3 comments:

  1. basi bokluka e toq ne stava !!!

    ReplyDelete
  2. Евала ти! Личи си, че за разлика от Дриско, си си подбирал думите! Обаче ми е доста интересно за г-н Спенснята какво мислиш?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Спенсята е култ и за разлика от дрискоча не се фукак как оправя 12 годишни и си прави носа компот !!!! Като цяло съм фен на Смотания, Керанов и маната и една култова песен, която вече не мога да намеря NoJ - Бащата на безочливия с очите.... :))

      Delete