Monday, April 8, 2013

Туристически пътеводител за Северна Кореа !!!

 

Северна Кореа, Страната на необятните възможности и безкрайните мечти. Страна с традиции в изобразителното изкуство, музиката, велики архитектурни паметници, мемориали и монументи. В този малък пътеводител да го наречем, ще се постарая максимално да ви доближа до богатото културно наследство на тази велика нация. <3 :))
  1. Облик на страната и представянето й пред света.
     
    Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk:  Или казано на разбираем за низшите народи език, "Powerful and Prosperous Nation", каквато очевидно е Северна Кореа.
    Нека погледнем величествения герб на тази прекрасна страна на свободни, щастливи, образовани, трудещи се в името на общото благо хора. Този величествен герб, изразява любовта на хората към електрическите стълбове, язовирите и.... царевицата. Което говори за силно развита икономика и развита земеделска индустрия. За силно развитата енергетика, изявена ясно в герба на страната, съдим по жиците, излизащи от язовира. Явно в Северна Кореа не важат законите за електропроводимост на водата или всякакви други закони на физиката и логиката !! :3
  2. Модни тенденции в Северна Кореа.Модата е до време. Днес носим дънки, утре носим потури, другиден сме без панталони... (SWAG). Най-емблематична и вечна във времето остава севернокорейската милитъри-фешън култура, заразила 25,000,000 души. Корейците (северните) разполагат с набор от около 20 прически за жените и 5-6 за мъжете, които е силно препоръчано да изберат + уникалния "Long Sarge" на върховния полубог/лидер.  Днес, както и преди 20-30 години, на мода са военните сакаАко имате любители на модата в семейството, задължително им вземете едно за спомен. На снимката по-долу ще видите разнообразието от кройки и цветове на група рандъм корейци на екскурзия в музея на Американските изващения (true story). :))
  3. Изобразително изкуство, музикално влияние и някаква там култура.   Богатата музикална култура на страната се състои от 5 Епик метъл оркестъра и многобройни фолк-метъл изпълнители, "спонсорирани" от държавата. С програмите си за "Планов Ентертейнмънт", народът намира отдушник от ежедневните грижи с големи фестове, познати още като манифестации, изпълнени с веселие и маршируване под звуците на военни маршове, които народът тегли нелегално през интернет. За превенция на интернет пиратството, Северна Кореа помоли България за съдействие, в отговор на което изпратихме Асен Блатечки и Криско да поровят малко в хладилниците на хората. За съжаление не успяхме да спазарим договор за концерт, заради статуса на Криско като "външно влияние". Не успяхме и да заздравим връзките с тази прекрасна страна, чиито лидери се кефят на садо-мазо изпъления с народа. Но докато Криско е жив, има надежда да задоволим извратените вкусове на върховните лидери. Любимо четиво на братята севернокорейци е "Червената книжка" с цитати от Мао Дзедун. Това са изображения от Графити-Фест 2012 под мотото "Nuclear warheads for everyone" и съответно 3те най-добри творби, всяка със свой собствен стил :D
  4. Либерал-социално управление, религия и кратка история.
    Северна Кореа е силно религиозна страна. Символ за това са иконите на техния лидер/спасител, който, при разходката си из Пхенян, може да видите на всеки ъгъл. Култът към лидера е внесен от Китай, която по това време силно плагиатства от руснаците. Те си имат Мао, ние пък ще си имаме Ким. За либерализма и любовта на народа към своята партия съдим по 100% вия вот по време на избори за ККП при силното разнообразие от партии. 25 милиона не се убеждават лесно, за това помагат силната пропаганда и публичните екзекуции, които народа наблюдава с интерес. Това е местна форма на забавление и се провежда всяка седмица на централните площади. Тъй като пуканките са западна форма на ядене на царевица и съответно са зло, любезни продавачи по сергиите предлагат апетитни деликатеси от месо, което не е с особено ясен произход, но пък е доста вкусно, напомнят за нашите кебапчета и подобни вкусотии, които също нямат особено ясен произход, особено ако майсторите-кулинари са от по-мургав етнос. На тази планета останаха само двама Demigod-a, папата и върховният лидер на Северна Кореа. Общото между тях е, че махат от някакви тераски и се усмихват, докато народът ги хвали и боготвори (нали някак трябва да си вдигат егото) и божествените сили се предават по партийна линия. Единственото, което му липсва на Ким, е Папамобил, но за да гради имидж на badass, НайГолямотоСписание силно препоръчва да открадне идеята за публични изяви с возило и да си вземе танк. Ето го и нашият сладур мамин, който гради комунизъм с усмивка явно и с акъл на третокласник. 


  5. Ядрена програма и световно господство или третокласник със силна шизофрения. Развитие за малките народи (около 25 милиона, както вече споменах) и просперитет за НайВеликата нация. Ние ще упеем, ще смажем гадните капиталисти (не че и те са много хубави де). Това е детската мечта на великия лидер на тази прекрасна страна, който очевидно е и полубог. Вдига политически гири и качва левъл с ядрени оръжия. Хората са бедни и гладни.... Даааа бе, нали ме обичат, кво ми пука :D.
    Ако тея гниди там, долу, които ме боготворят, си изпълнят петилетката за 3 години, скоро ще имам играчки като големите отвъд океана и ще спася света от техния гаден капитализъм.
    Какъв ли би бил света без моята проницателност, готовност за саможертва и т.н.Силно се надявам, като единствен член на държавата с високоскоростен интернет от ВИВАКОМ, да си дръпне STALKER - Shadow of Chernobyl, МЕТРО 2033 и FALLOUT 3... поне като крои планове за новия свят, да има някаква ясна представа как ще изглежда, но дори и да не го направи той, има други, които работят по въпроса :D



    Автор: RedHawke

    INSPIRED BY "TRAVEL TV" :D
    To be continued.... and edited perhaps :D     ОЧАКВАЙТЕ РАЗВИТИЕ НА ТЕМИТЕ В ПО-НОРМАЛЕН ЗА АВТОРА ЧАС И АКТУАЛНИ НОВИНИ :))

No comments:

Post a Comment